Tilmeld nyhedsbrev

* Skal udfyldes
Print Friendly, PDF & Email
Pårørende på kursus
Efter min kone var behandlet for den cancer hun havde fået, gik hun på nettet for at finde et sted at møde ligestillede, og faldt over DE AKTIVE som hun meldte sig ind i, og er meget glad for.
 I weekenden 8-9  september 2012 holdt foreningen et kursus i kræft og livskvalitet, som min kone inviterede mig med til, hvilket jeg ikke har fortrudt èt sekund. En af underviserne startede med (efter at have præsenteret sig) at spørge hver af de tilstedeværende kvinder, om de havde lyst til at fortælle om deres sygdom, og det havde de absolut intet imod.
 Det var så sandelig en øjenåbner af dimensioner, for mig som pårørende, at høre hvordan den forfærdelige sygdom kan have så mange måder og steder at angribe, og gud hvor jeg synes, at  kvinderne var modige og stærke.
Fordi de tre undervisere, samt forkvinden, kunne deres kram, fløj tiden bare afsted, så tak for et godt kursus.
 
Jeg kan varmt anbefale andre pårørende at deltage i lignende kurser, hvis sådanne skulle forekomme, og jeg er helt sikker på, at jeres koner meget begejstret har fortalt om det.
 
Mange venlige hilsner fra en pårørende
 

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Hvad gør det der genoptræning ved mig?

Jeg: – får energi – bliver i godt humør – bli´r mere bevidst om at tænke positivt – er sammen med nogle dejlige mennesker – lever i nuét Ved en tilfældighed fandt jeg ud af De Aktives eksistens, og at der var mulighed for at deltage i et genoptræningsforløb. Jeg studerede hjemmesiden nøjere og syntes, det så meget sagligt og seriøst ud. Efter at have været gennem “møllen” med kemo, fjernelse af et bryst, strålebehandling og genoptræning på sundhedscentret i Næstved – ja, så opstod der lidt et tomrum. Hvad skal jeg nu? Jeg har altid været glad for at røre mig, men det skal helst være udendørs. Det der med et motionscenter er ikke lige mig: “bare at skulle trække jern!” Og jeg har i mit forløb heller ikke søgt det sociale indenfor f.eks. Kræftens Bekæmpelse. Jeg havde ikke lyst til at snakke sygdom – jeg kunne jo risikere at blive syg af at høre på alt det!

Efter en snak i telefonen med Marianne Tersgov var jeg slet ikke i tvivl: det her ville da være mig, for det var jo på en helt anden måde og med et andet udgangspunkt. Så jeg har deltaget på genoptræningsholdet fra oktober til december …… og det har været en positiv oplevelse Du bliver venligt modtaget af fysioterapeuten (Bo), som står for træningen. En individuel plan bliver lagt, og så er det bare i gang. På forhånd syntes jeg, at 1½ time var længe, men tiden flyver af sted. Bo går stille og roligt rundt til deltagerne, og der bliver forklaret og rettet undervejs i øvelserne. Efterhånden som Bo vurderer, at en deltager kan klare flere øvelser eller større belastning, så kobles det på. Eller det kan handle om det modsatte: nogle øvelser tages fra fordi kræfterne ikke er til det. Pludselig fik jeg en forståelse for, at det ikke handler om at øge belastningen på de forskellige maskiner – men sådan er det vel, når man har nogle fordomme om motionscentre! Det her er ikke et almindeligt motionscenter, og Bo gør det bare helt fantastisk. Og når vi kommer, står der meget ofte kager på bordet. Det er motionsholdet før os. Jeg tror, de har et motto som hedder: alt kan og alt skal fejres.

Det er da herligt! Vores hold er ikke nået kagestadiet – men måske kommer det, når holdet bliver motionshold i det nye år. En ting er selve træningen, og noget andet er det sociale. Det er helt specielt at være på et hold, hvor vi alle på egen krop har stiftet bekendtskab med kræft. Der bliver ikke snakket meget sygdom, for det er ikke nødvendigt. Vi har en fælles forståelsesramme i forhold til alle de ting, der sker med os i forbindelse med sådan en sygdom: det rent fysiske, de manglende kræfter, eventuelle bivirkninger og endelig det rent psykiske. Nogen er midt i et behandlingsforløb, nogen er afsluttet og atter andre har fået tilbagefald.

Snakken kan gå på hvilken form for kræft, den enkelte har, og der kan selvfølgelig gives gode råd til hinanden. Men der bliver ikke snakket meget sygdom. Men der bliver grinet – enten af en eller anden oplevelse, noget fra TV eller af den form for humor, der opstår. Efterhånden lærer vi hinanden bedre at kende, og dermed bliver tonen også anderledes, og der foregår også kærlig mobning. Det sværeste er, at du ikke må snakke(skal koncentrere dig) mens du udfører den enkelte øvelse – det er ikke let, men når du både skal holde styr på din holdning, vejrtrækning og hvad ved jeg – så er der nok at se til. Samtidig er alle meget omsorgsfulde.

Når NN kommer og enten ser lidt trist ud eller næsten ikke kan slæbe sig af sted, så mødes man med “Hvor er det godt at se dig”. Samtidig bliver vedkommende rost for i det hele taget at have slæbt sig til træning. Det kan godt være, at træningen sådan en dag ikke bliver så effektiv, men vedkommende er der. Det er rigtig godt, og det giver helt sikkert også et bedre humør, og tankerne kommer lidt væk fra alt det, der ikke er så positivt. Når man kommer hjem, er humøret også bedre, og man har fået lidt ny energi. Træningen giver energi. Når jeg kommer hjem, har jeg altid lyst og energi til at lave en hel masse. Der bliver virkelig sat gang i nogle ting i kroppen og i hovedet.

Samtidig tænker jeg på den fra holdet, som i dag måske har haft en øv-dag og sender helt uvilkårligt en masse gode tanker til vedkommende. Her kommer den fælles forståelsesramme om vores liv igen til udtryk. Via denne form for træning dannes der også netværk på kryds og tværs. Nogle bliver aktive i foreningen, der laves aftaler om aktiviteter sammen i andet regi. Andre tager til nogle møder sammen. I det hele taget får man lyst til at være sammen med disse mennesker, fordi man har det godt sammen.

Jeg tror også, at fordi alle får det godt med både at træne og være sammen med nogle dejlige mennesker, så vil de fortsætte. Så nu kommer der et nyt motionshold. På længere sigt giver denne succes en kæmpe udfordring for foreningen – tænk hvis vi alle bliver ved, til vi er 85 !!!!!!!!!!

Elsemarie / Næstelsø d. 08.01.2012

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Indvielse af vores nye lokaler !!!!

 Fredag d. 15. marts var dagen, hvor De Aktive fik egne lokaler: lokaler til møder, kurser og på et tidspunkt også til fysisk træning.Receptionen var jo bare planlagt, så der var hyggeligt indrettet, maden var bestilt og medlemmerne var klar til dag. Allerede 3 kvarter før var der stemning – en god snak og stillen forskellige ting på plads. Det summede af aktivitet.Det blev bare en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor der var meget latter, meget snak og besøg af en del lokale folk. Marianne havde travlt med at give interview til pressen, og der kom fotografer osv. Så hun havde røde pletter på kinderne. Imens tog vi andre imod, og der var blandt andet besøg fra Næstved kommune, formanden for Hammer bylaug, formanden for Hammer forsamlingshus og lederen fra Hammer børnehave. Det er rigtig dejligt at blive budt velkommen af lokale folk. Det er helt klart, at i forhold til lokalsamfundet, Udkants-Danmark osv. er det vigtigt med nye aktiviteter. Men det er også vigtigt for os, at vi er velkommen her. Snakken var livlig og der var meget latter i løbet af eftermiddagen. Det største antal gæster var foreningens medlemmer, og det er lige så vigtigt. Noget super-dejlig økologisk mad stod på menuen, og det var fint at kunne gå og ”habse”, når man lige havde lyst.Natan og Bo har gjort et flot stykke arbejde for at lokalerne skulle være klar til dagen. Og de havde også sørget for, at der var friske blomster på bordene. Samtidig var det imponerende, at der var en masse malerier på væggene. Det er Natans ”fritids-beskæftigelse”at male. Det betyder meget, at der er nogle farver, som inspirerer til tanker og glæde!Samtidig ved jeg godt, at Marianne og Susanne har gjort ET KÆMPE STYKKE ARBEJDE for at nå til dette flotte resultat. Det har kostet kræfter at få alt dette på benene. Det viser også, at det giver energi at engagere sig i noget, der giver mening. Det skal I have tak for!eg var i rigtig godt humør, da jeg kørte hjem – og jeg glæder mig meget til alle de aktiviteter, der skal foregå i det hus. Der er en god energi i huset, og det vidner om, at eleverne i den tidligere folkeskole har trivedes. Det kommer vi også til!

 Elsemarie

_______________________________________________________________________________________________________________________________

 

Hjælp helt gratis med at skaffe til huslejen i Hammer!

Lyder det ikke fantastisk!

 

På vores markedsdag, som bliver søndag d. 7. september skal vi have nogle forskellige stande, hvor vi kan sælge egne ting.

Der bliver

  1. Det Grønne Hjørne – her er tanken, at vi kan sælge frø fra sommerens blomster. Inden længe kan der tages frø af erantis, så sæsonen er allerede ved at være der. Hvis dine stauder trænger til at blive delt, kan du komme aflæggere i potter (gerne allerede her i foråret) Måske skal dine stueplanter også deles lidt, så kan aflæggere herfra bruges. Det kræver kun, at du tænker på det i stedet for at smide ud.
  2. Det lille Gavehjørne – her kan sælges alt muligt hjemmelavet. Det være sig en hjemmelavet marmelade, hvis sæsonen giver flere bær end du kan bruge. Der kan laves en masse forskellige værtindegaver ud af næsten ingenting. Kun fantasien sætter grænser. Er du glad for at strikke eller hækle og har nogle garnrester, kan der også laves sjove ting. Endelig kan der også være tale om et glas eller en skål, du ikke har lyst til at eje mere. Den kan pyntes med et eller andet (i september er æblesæsonen startet, og det ser da indbydende ud med en skål med lækre danske æbler.)

Endelig fastholder vi ideen med loppemarked, så har du eller nogle bekendte noget hertil, så tager vi imod. Vi vil dog gerne gøre opmærksom på, at vi ikke modtager tøj og bøger – og vi er ikke kræsne men sætter vi pris på gode lopper!

Vi håber, dette kan være til inspiration for at du vil tænke på foreningen. Sidste år indbragte markedsdagen til huslejen. Hjælp til med, at vi når mindst lige så meget i år.

Start allerede nu!!!!!!!

Mange forårshilsener

Karin. Anne, Karin, Malene, Susanne og Elsemarie

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Markedsdagen 2014

Vi gjorde det igen – atter en gang!

En markedsdag med en rigtig flot energi og mange besøgende.

Kl. 05 om morgenen vågnede jeg for at skulle en tur på det lille hus. Da styrtede det ned i lårtykke stråler. Det gjorde det også, da jeg stod op kl. 7.30. Prøv lige at tænke på, hvor svært det er at være positiv og være sikker på, at det bliver en helt fantastisk dag – som fuldt lever op til dine forventninger – og især efter alt det arbejde, vi har lagt i det på forhånd.

 Kl. 9.30 skinnede solen, og det gjorde den resten af dagen. (TRO PÅ, AT DIN DAG BLIVER GOD!)

Ingen tvivl om, at det var en god ide’ at holde det samme dag som forsamlingshuset havde loppemarked. Det gav flere ”undrende” besøgende, som gerne ville vide noget om, hvem vi er. Det resulterede i nogle gode snakke om, hvilke værdier vi sætter højt i foreningen.

Bent Kværndrup underholdt med sin guitar og sange – dels sange om sine egne oplevelser som kræftpatient og dels nogle dejlige fællessange for alle. Det var bare så hyggeligt og trak en del mennesker til. Stemningen var god. (HUSK AT LEVE I NUET)

Der blev solgt mange forskellige ting – loppemarkedsting, salgsbod med diverse hjemmelavede ting, kinesisk lotteri med nogle meget flotte præmier, lidt lækkert til ganen (frokostanretning, lækre kager til kaffen – og ikke at forglemme popcorn og Slush-ice)

Formanden forestod auktionerne – hvor hammerslaget var med stokken. Super flot. Der kunne jo godt have været lidt mere gang i byderiet – men det er jo helt afhængigt af, hvem der lige er i bydehjørnet på det tidspunkt. (TIL TIDER SKAL DU OGSÅ GØRE NOGET ”FJOLLET” – NOGET DU BARE HAR LYST TIL)

 Markedets største hit var vist vore Grønne Hjørne. Her havde både medlemmer, bekendte og andre interesserede i have og potteplanter plus nogle af vores sponsorer (forretninger) doneret en masse. Det blev til en rigtig flot udstilling…… og der blev solgt flittigt.

(AT SKABE – AT FÅ NOGET TIL AR GRO – AT SE DET UDVIKLE SIG – AT LEVE – DET ER EN VIGTIG EGENSKAB)

 Vore Sct. Bernhardshund, Florian som troligt gav børnene en tur i trækvogn var et godt hit – det er vist det sted, der blev taget flest billeder med mobilossen!!!!

En meget stor tak til alle de forretninger/virksomheder, som har givet foreningen nogle meget flotte ting til dagen. 112 har støttet os med mange lækre ting. Tusind tak!

(DET GIVER STOR GLÆDE, NÅR ANDRE GERNE VIL STØTTE DEN SAG, DU SELV KÆMPER FOR.)

Der skal også lyde en stor tak til de medlemmer i foreningen, som gav en hånd med – nogle endda alle 4 dage.

Endelig er jeg også dybt taknemmelig over, at Natan ville hjælpe til både før, under og efter.

Hvorfor gør vi det? 5 mennesker bruger sammen et halvt år på at planlægge – med møder en gang om måneden – bruger en masse tid på at tage rundt til virksomheder for at skaffe sponsorgaver – bruger 2 dage inden arrangementet med at samle alt sammen, stille op, slæbe så armene når jorden – selve dagen og endelig en dag på oprydning.

Vi gør det fordi:

det er sjovt,

det giver en livskvalitet

vi får grinet meget

vi bliver fysisk trætte

det den ene ikke kan, kan en anden – det giver sammenhold

vi ved, overskuddet går til noget væsentligt for alle i foreningen

(SAMMEN ER VI STÆRKE)

 

……. Og det mest utrolige er, at vi har mange sponsorgaver, som slet ikke er blevet ”solgt”. Det betyder, at næste ide’ er på bedding: vi afholder bankospil inden jul.

(DET ER VIGTIGT AT KENDE NÆSTE SKRIDT PÅ VEJEN – DET GIVER NOGET AT STRÆBE EFTER)

 

Elsemarie

 

 Markedsdag 2014 020Markedsdag 2014 011Markedsdag 2014 009Markedsdag 2014 026

 

    Florian, den vidunderlige hund, i arbejde for sagen.                                                          Det Grønne Hjørne gøres klar inden dagen begynder.