Print Friendly, PDF & Email

Foreningsliv

Her på siden vil du løbende kunne følge reportager fra de mange medlemsarrangementer De Aktive afholder:

Reception og indvielse af De Aktives kontor i Hammer 15. marts 2013

Vi havde simpelthen en overvældende dejlig dag! Mere end 70 mennesker mødte op. Medlemmer, naboer og venner sad i grupper og snakkede – og grinte. Formanden holdt tale og gav interview til Sjællandske (se menu presse). Receptionsmaden kom fra Landkøkkenet og var en udsøgt rejse og oplevelse for smagsløgene. Foreningen fik gaver og solen skinnede.

Gospelworkshop med Etta Cameron
De Aktive arrangerede gospelworkshop og koncert med Etta Cameron 20.september 2009.
Formand for De Aktive Marianne Tersgov Fotos Peter Andreassen
Se hele billedreportagen fra koncerten her.

Kirkerummet var smukt lyst op. Publikum strømmede til. Forventningen dirrede i luften. Jeg havde svært ved at forstå, at det var nu. Nu skete det!
Lad mig skrue tiden tilbage. I marts afholdt vi et kursus i kræft og livskvalitet. Da jeg efter kurset evaluerede de 3 intense dage, spurgte jeg deltagerne, hvad de kunne tænke sig af aktiviteter i fremtiden. En deltager sagde med fasthed og glæde i stemmen: ”Skal vi ikke synge? Det er så livsbekræftende at synge gospel”. Joh, det kunne jeg da godt forstå. En anden deltager nævnte Etta Cameron. Den tyggede jeg på i et par dage. Umiddelbart forekom det mig hinsides vores muligheder, at komme til at synge med Etta Cameron. Men jeg gjorde regning uden vært!

Ingen ting skal være uprøvet. Så jeg skrev en mail til Etta Camerons manager. Jeg fortalte lidt om vores forening, og spurgte forsigtigt om, hvad en gospelworkshop kostede. To dage efter ringede han mig op. Der ville naturligvis være en række udgifter til blandt andet lydudstyr og teknikere forbundet med workshop og koncert, men Etta Cameron ville ikke have noget honorar for sin deltagelse. Hun ville godt komme til Næstved og undervise på en gospelworkshop, som skulle afsluttes med en koncert.

Jeg blev overvældet af glæde og taknemlighed. For mit indre syn så jeg nuværende og tidligere kræftpatienter få timeout fra den barske hverdag. Livskvalitet er også glæde. Og det er livskvalitet i alle afskygninger vi arbejder på at tilbyde medlemmerne. Og så gik arbejdet i gang. De frivillige arbejdede i månedsvis med en enestående beslutsomhed og i mange timer, for at få det vidunderlige arrangement til at blive virkelighed. Sankt Jørgens Kirke i Næstved indvilligede med en uovertruffen imødekommenhed i at lægge kirke til hele arrangementet. Både menighedsråd, præster, kirkens personale og frivillige bakkede op om projektet.

I det hele taget blev jeg dybt imponeret over den varme projektet blev mødt med – ikke mindst fra de lokale handlende, restauranter og hoteller. Se venligst menuen donationer. Vi fik samlet et kæmpe kor på over 70 deltagere. Jeg fik snakket med så godt som alle deltagere. Forventningen og glæden var enorm. Mange spurgte forsigtigt om man skulle være garvet sanger for at kunne deltage. Jeg overbeviste dem om, at bare de havde lyst til at synge og få en dejlig oplevelse sammen med Etta Cameron og de andre deltagere – så skulle de være velkommen. Der kom deltagere fra Nordjylland, København og naturligvis vores egen region. Koret knoklede fredag og lørdag sammen med Etta Cameron.

Der var lydprøve søndag inden koncerten. Frivillige havde bagt kage til pauserne. Andre frivillige lavede kaffe, te og saft til deltagerne. Alle hjalp med det praktiske – under workshoppen – før og efter koncerten. Det var et enestående samarbejde.

Og nu skete det. Kulminationen på flere måneders arbejde for De Aktives frivillige. Kirkerummet var fyldt. Solen skinnede. Pianisten indledte med et meget følsomt solonummer, som simpelthen tog publikum – ikke med storm – men med en inderlig musikalsk intensitet, som man skal lede længe efter. Stemningen var skabt. Det er meget, meget svært at beskrive koncerten. Ingen ord kan dække tilstrækkeligt. Se på billederne og fornem selv stemningen, som var så intens og fyldt med glæde og nydelse. Koncerten varede i 1 ½ time. Etta Cameron er en Gudbenådet kunstnerinde, som formår at række ud til publikum med budskabet: At dele kærligheden gennem musikken. Hun rørte vores hjerter med sang og musik.

PS. Indtægten fra koncerten gjorde det muligt for os, at genoptræne et hold patienter i de optimale 3 måneder. Holdet skulle ellers være sluttet før tid grundet pengemangel. Men vi kan også starte og færdiggøre et nyt genoptræningshold. Se det er stort!

Så har vi også prøvet det!
Bankospil i De Aktives regi!

Mandag d. 11. april 2015 sprang markedsudvalget ud som bankohajer.
Vi afholdt bankospil i Hammer sundhedscenter med deltagelse af 48 personer. Det er da en rigtig flot deltagelse – eftersom det er første gang, vi prøver den slags aktivitet og også fordi annonceringen ved en fejl blev sparsom.

Vi var meget spændt på, om der kom 2 eller 100. Så det passede helt fint med antallet.

Årsagen til dette initiativ var, at vi havde en del sponsorgaver fra sidste års markedsdag. De var ikke blevet solgt på auktion. Så udvalget trådte sammen og planlagde et bankospil.

En enkelt i udvalget går meget til bankospil og var vores super-vicer i forhold til planlægningen. En anden går en gang imellem til bankospil. Så vi besluttede, at vi var nødt til at tage til et ”professionelt” bankospil for at blive klar på regler og alt muligt andet.

Så vores egen ”prof” sikrede os en plads til bankospil i Tappernøje forsamlingshus en tirsdag aften. Vi mødte op – 4 mand høj – og blev straks forvirret over alle de forskellige farver sedler med numre på. Vi fik dog fin vejledning i, hvad vi skulle købe.

Det blev en uforglemmelig aften! Manden, der råbte numre op, havde travlt, så vi 4 var dybt koncentreret om blot at følge med for at få lagt brikker på de opråbte numre. En venlig sjæl fortalte opråberen, at han lige skulle tage den lidt med ro – for der var 4 nye spillere med. Så sad vi der og dukkede os lidt. Han slappede af – i 2 min. Så kørte den for fuld skrue igen.

Samtidig skete der mellem spillene noget – pludselig blev der råbt ”Spar konge” – så sad vi helt frustrerede indtil vi fik at vide, at det var et spil vi ikke var med i!!!!

Da jeg kørte hjem – helt træt i hovedet af al den anderledes form for koncentration – grinede jeg – hele vejen! Og jeg var ikke færdig, da jeg kom hjem.

Det var virkelig en oplevelse på mange niveauer.

Og for at det ikke skal være løgn, så havde vi været så koncentrerede, at vi slet ikke fik lagt mærke til alt det tekniske. Det var egentlig det, vi primært kom for.

Og så grinede jeg endnu mere.

Sidste planlægningsmøde fik vi dog styr på, hvad vi skulle!

Det blev en rigtig fin aften, og vi kan da sige, at deltagerne gik derfra med nogle fine præmier. Samtidig lavede vi et overskud til nye gode formål i foreningen.

Se – det er også livskvalitet!!!!