Tilmeld nyhedsbrev

* Skal udfyldes
Print Friendly, PDF & Email
Så er den første gruppe i fuld sving med træningen.

Så er den første gruppe i fuld sving med træningen.

  I weekenden 13. og 14. april afholdt vi det første kursus i medicinsk Qi Gong. Det var en fantastisk oplevelse. Gruppen har aftalt først at træne individuelt, hvorefter man mødes for at træne sammen samt  sikre at vi gør det efter bedste evne i forhold til instruktørens og metodens foreskrifter.  Vi vil helt sikkert afholde flere kurser, såfremt der er interesse for det. Også her satser vi på små hold.Er du inteeresseret i at deltage på et kursus, så kontakt formanden på 71992424 dagligt mellem 9.00 og 10.30.

foto2

  Formanden får hjælp til koordinering af finmotorikken

                                                                                                                                                                

________________________________________________________________________________________________________________________________________________En En deltagers anmeldelse af kurset:

Det er ikke så svært, når ……….

 vi har en utrolig dygtig instruktør med en viden, erfaring og udstråling som gør, at vi bare går til den! Kurset i gigong var virkelig en oplevelse værd. 4 friske quinder mødte op i vores nye kursuscenter en lørdag formiddag kl. 10. Bare det at have vores egne lokaler er jo helt fantastisk. Der er en rigtig god stemning, og der er hyggeligt. Jette fortalte lidt om qigong – og så var det bare i gang med at øve. (Der er 19 øvelser i alt, og jeg tænkte: med min kemohjerne lærer jeg da aldrig det!) Men vi gik til den, og der var dyb koncentration mens øvelserne blev udført og Jette guidede os. Så var der en lille pause, med lidt kaffe te, grøn te eller lidt sukker til hjernen. (vi spiste meget de par dage. Der blev virkelig brugt energi) Så tog vi fat på de næste øvelser, og så fremdeles foregik dagen. Jette forklarede hele tiden om, hvad denne øvelse er godt for og hvordan bevægelserne skulle være – når man i sine yngre dage blandt andet har gået til en eller anden form for gymnastik, så ved man noget om store bevægelser. Det handler det slet ikke om her. Det er små fine bevægelser – udført med præcision! Så undervejs blev der stille og roligt rettet til hist og her……… og nej hvor vi blev rost!

Første dag sluttede med kaffe/te og kager.

 Da jeg kom hjem var det dejligt solskinsvejr. Og jeg havde bare energi. Så der var fysisk aktivitet i forårshaven. Da jeg nåede til tilberedning af lidt lækker aftensmad til min ven og jeg, kunne jeg pludselig mærke ”mine gamle skavanker” – for snart to år siden faldt jeg og brækkede en knæskal. Jeg går fint men har lidt problemer med at gå ned af trapper. Lige pludselig kunne jeg lige så tydeligt mærke, hvor den revne havde været. Ligeledes kunne jeg mærke mit ar efter brystoperation. Det føltes som om der var en mudren, skubben på fra alle sider. Jeg var helt klar over, at her blev noget energi tilført for at hjælpe. Det var en helt fantastisk god oplevelse.

…at jeg kom til at sove lidt på sofaen om aftenen snakker vi ikke om!

 Jeg var spændt på at møde de andre søndag formiddag for at høre, om de havde haft nogle reaktioner. Så under kaffen og lidt brød delte vi oplevelser. Der var sket noget for os alle. Det handlede om hovedpine, havde tisset meget, ondt i nakke/skulder, faldt i søvn på sofaen inden aften, en oplevelse af at have fået et positivt forhold til sin krop (hvor man i en periode ikke har kunnet mærke sin krop)

Det er da helt fantastisk! Jette gjorde opmærksom på, at med dette har vi fået en gave – og en opgave!

 Så trænede vi videre, og pludselig tog vi alle øvelser i rap. Det er faktisk slet ikke svært, for nu havde vi fået opmærksomhedspunkter til de forskellige øvelser. Og så spillede CD’en, og vi fulgte blot instruktionen. Så pauserede vi igen.

– afslutningen på det hele blev, at vi fandt et rigtig dejligt sted udenfor, hvor vi kørte alle øvelser igennem. Vi rekonnocerede for at finde et sted, hvor der var nogenlunde læ – og hvor der ikke var så stor risiko for tilskuere. Det var rigtig dejligt at stå med ansigtet mod solen og stille og roligt blive guidet igennem programmet.

Så var der kursusbeviser, en CD til hver og en bog om emnet.

Inden vi skiltes aftalte vi 4 at mødes for at øve sammen og for at sikre, at vi ”holder stilen” i de forskellige øvelser.

 Det var en herlig weekend, hvor jeg gik hjem og lovede mig selv, at det her skal øves.  Der sker rigtig meget i kroppen, og det er helt sikkert noget vi alle i foreningen kan have glæde af – og især fordi det foregår så stille og roligt. Ikke noget med at få sved på panden og hurtig puls. (et godt supplement til den fysiske træning.) Så jeg kan varmt anbefale at du melder dig på næste kursus. Jette kommer gerne, og det kunne da være spændende, hvis vi lige pludselig kunne mødes et eller andet sted i naturen og træne (tænk på det, vi nogen gange har set på TV fra Kina, hvor en kæmpe-park er fyldt med mennesker, som ”bare” står og gør nogle meget simple øvelser)

 Elsemarie

 

——————————————————————————-

Her er mit indtryk fra en dejlig træningsoplevelse:
 
Qi Gong-gruppen mødtes hos Marianne, hvor vi trænede udendørs. Det var dejligt sommervejr med sol, blå himmel og hvide skyer. Kastanjetræ og rødtjørn stod i fuldt flor, fuglene sang og svalerne kvidrede. Vi fandt et dejligt sted på Mariannes eng med god udsigt, og hvor flotte grantræer gav en anelse skygge.
Den udendørs træning på Mariannes smukke grund gav en bedre forståelse og mening med øvelserne, vi fik ny energi og slukkede tørsten i dejlig hjemmelavet saft.
Mvh. Jette
05230027 (Medium)